Fed Yönetim Kurulu Üyesi Bowman: Enflasyon bir süre yüksek kalacak

blog
04.05.2024

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, ABD’de enflasyonun muhtemelen "bir süre daha yüksek kalacağını" açıkladı.

 

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyonun muhtemelen "bir süre" yüksek kalacağını belirttiği açıklamasında yine de faiz oranlarının mevcut seviyelerde tutulmasıyla fiyat artışlarının önünde sonunda yavaşlayacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Çarşamba günkü açıklamalarından bu yana konuşan ilk Fed yetkilisi olan Bowman, son enflasyon verilerinin 2023 sonunda görülen düşük değerlerin geçici olduğunu gösterdiğini belirtti.

Politika faizinin sabit tutulmasıyla enflasyonun daha da düşeceğini söyleyen Bowman, “Ancak hâlâ görünümü etkileyen bir takım yukarı yönlü enflasyon riskleri görüyorum" dedi. Öte yandan Bowman, gelecek verilerin enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürmek için yeterli olup olmadığını belirleyeceğine dikkat çekti.

Fed, 1 Mayıs tarihinde politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda 5,25-5,50 aralığında sabit bırakmıştı. Karar metninde Fed yetkililerinin enflasyonda beklenen gelişmelerin gerçekleşmediğine yönelik mesajları dikkat çekmişti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum