Invesco, Bitcoin ETF Başvurusunu Geri Çekti

blog
21.10.2021

ABD'de vadeli sözleşmelere dayalı Bitcoin ETF'inin kabul edilmesinden sonra en büyük kripto paranın yükseliş hareketi devam ederken, bu ETF başvurularını yapan şirketlerden biri olan Invesco'dan ise beklenmedik bir hareket geldi. Varlık yönetim firması Invesco, Bitcoin vadeli ETF başvurusunu geri çekti. Şirket başvurusunu ünlü işadamı Mike Novogratz'ın şirketi Galaxy Digital ile yapmıştı.

Invesco’nun ismi açıklanmayan bir sözcüsünden Bloomberg’e yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

 

“Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine dayalı bir Bitcoin ETF’i çıkarma kararımızı yakın vadeli plânlarımız arasından kaldırmış bulunuyoruz. Ancak Galaxy Digital ile ortak çalışmalarımıza ve fiziksel olarak desteklenen bir dijital varlık ETF’inin de içinde olduğu ürünleri çıkarmaya devam edeceğiz”

 

Bilindiği üzere Bitcoin vadeli ETF’leri, CME’deki Bitcoin vadeli işlemlerinin fiyatlarını takip ediyor. Fiziksel Bitcoin ETF’i de direkt olarak en büyük kripto paranın fiyatına endeksli…

 

SEC başkanı Gary Gensler da, yaz aylarından bu yana yaptığı birden fazla açıklamada genelde Bitcoin vadeli ETF’lerine daha sıcak baktığını açıklamıştı. Gensler buna sebep olarak yatırımcı korunmasını göstermişti. (19.10.2021)

Kaynak: Bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum