2008 krizi kahininden şok eden resesyon yorumu

blog
02.01.2023

2008 krizinin kahinlerinden olan ve The Big Short filmiyle ünlenen Michael Burry önümüzdeki dönemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Scion Asset Management'ın kurucusu Michael Burry, enflasyonun zirveye ulaştığını ancak devam eden süreçte hükümetin teşviklerine tepki olarak muhtemelen yeniden toparlanacağını söyledi.

2015 yapımı The Big Short filminde Christian Bale tarafından canlandırılmasıyla ünlenen yatırımcı Burry, Pazar günü geç saatlerde Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Enflasyon zirve yaptı. Ancak bu enflasyon döngüsünün son çıkışı değil. 2023'ün ikinci yarısında TÜFE'nin daha düşük hatta muhtemelen negatife döneceğini göreceğiz ve ABD bütün tanımlar gereği resesyona girmiş bulunuyor. Fed faiz artışlarını kesecek ve hükümet teşviklere başlayacak. Ve bir enflasyon artışı daha yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Eylül ayında Burry, "henüz dibe vurmadık" diyerek Borsayı önümüzdeki dönemde daha fazla sıkıntı beklediği konusunda uyarıda bulunmuştu. Ünlü yatırımcının şirketi geçen yılın ikinci çeyreğinde bir şirket haricinde tüm hisse senetlerini elinden çıkarmıştı.

 

Fed Başkanı Jerome Powell da geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada merkez bankasının gösterge oranını 50 baz puan yükselttikten sonar enflasyonla mücadelede sona yakın olmadıklarını vurgulamıştı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum