2022 için kötümser olan BofA'dan nakit tavsiyesi

blog
23.11.2021

Bank of America Corp. stratejistleri gelecek yıl finansal piyasalar için olumsuz beklentileri olduğunu açıkladı.

Stratejistler yükselen enflasyon ve artan faizlerin küresel varlık fiyatlarını olumsuz etkileyeceği beklentisi ile yatırımcılara “nakdin korunması” tavsiyesinde bulundu.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistler müşterileri ile paylaştıkları notta, volatilite göstergeleri, petrol, enerji, ABD doları ve reel varlıklarda uzun pozisyon alınmasını; kripto para birimleri ve teknoloji hisselerinden uzak durulmasını tavsiye etti.

Baz senaryoya göre varlık getirilerinin gelecek yıl düşük veya negatif olmasının beklendiği belirtilen notta, “Yatırımcılar 2020’deki “büyüme şoku” ve 2021’deki “enflasyon şoku”nun ardından 2022’de bir “faiz şoku”na hazırlıklı olmalı” ifadelerine yer verildi.

Stratejistler, “Bu nedenle kötümseriz ve sermayelerin korunmasının gelecek yılın teması olacağını düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Notta, Fed’in reel faizleri negatif bölgenin derinliklerinde tutmaya devam ettiği pozitif senaryoda ise varlık fiyatlarının yükselişi sürdürebileceği değerlendirmesi yapıldı.

 

Diğer bankalardan ayrıştı

BofA bu tahmin ve tavsiyeleri ile hisse senedi piyasalarının gelecek yıl yükselişini sürdüreceğini öngören ve aralarında Goldman Sachs Group Inc. ve JPMorgan Chase & Co.’nun da olduğu Wall Street bankalarından ayrıştı. Diğer taraftan Blackrock’a göre bazı gelişmekte olan ülke (EM) merkez bankalarının Fed’den hızlı faiz artırması, söz konusu ülkelerde yerel para birimi cinsi tahviller için fırsat yaratıyor.

Aralarında Wei Li ve Scott Thiel’in yer aldığı stratejistler, Brezilya’dan Rusya ve Güney Kore’ye çok sayıda gelişen ülkede sıkılaştırma adımlarının gelişmiş ülkelerden daha önce başladığına işaret ederken, bunun büyük bir “faiz tamponu” oluşturulmasını sağlayacağını öngördüler.

Kaynak: Bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum