AB Ülkeleri Gaz Tüketimi Azaltma Hedefi için Brüksel'de

blog
26.07.2022

Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin enerji bakanları gaz tüketimini azaltma hedefini görüşmek amacıyla Brüksel’de bir araya geldi.

Bazı Güney ve Doğu Avrupa ülkeleri tüketimi azaltma hedefleri konusunda esneklik talep ediyor. Birçok üye ülkenin tüketime hedef koymanın şirketlere ve tüketicilere olumsuz etkisi olacağına dair endişeli olduğu belirtiliyor.

AB’nin harekete geçmesinde Rus enerji devi Gazprom’un Kuzey Akım’dan gaz akışının yüzde 20 kapasiteye düşeceğini açıklaması etkili oldu.

Enerjiden sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Kadri Simson “Her üye ülkenin farklı koşulları olduğu için ilginç siyasi tartışmalar olmasını bekliyorum. Ancak günün sonunda siyasi bir uzlaşı olacağını düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck Almanya’nın gaz tüketimini yüzde 15 ile 20 arasında kısmasının sanayide krize neden olmayacağını belirtti. Habeck bir televizyon kanalına verdiği mülakatta “ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Gaz tüketimini azaltmak için çalışıyoruz.” yorumunu yaptı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum