ABD 10 yıllık tahvil getirileri 15 yılın zirvesinde

blog
28.09.2023

ABD 10 yıllık tahvil getirileri 15 yılın zirvesinde

 

Gösterge ABD 10 yıllık tahvil getirileri, yatırımcıların kalıcı enflasyon ve sıkı para politikası korkularını beklenenden daha uzun süre tartmasıyla Çarşamba günü yükselerek 15 yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

 

10 yıllık Hazine tahvili getirisi 5 baz puan artışla yüzde 4,612'ye yükseldi. Salı günü 2007'den bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 4,566'ya kadar yükseldi. 2 yıllık Hazine tahvil getirisi de 6 baz puan artışla yüzde 5,139'a yükseldi.

Ticaret Bakanlığı Çarşamba sabahı, dayanıklı mal siparişlerinin Ağustos ayında yüzde 0,2 arttığını ve bunun Dow Jones anketine katılan ekonomistlerin beklediği yüzde 0,5'lik düşüşün üzerine çıktığını bildirdi.

Bu, Fed'in geçen hafta faiz oranlarının daha da yükseleceğini ve daha uzun süre yüksek kalacağını söylemesinin ardından geldi ve yatırımcılar arasında bunun ekonomi için ne anlama gelebileceği konusunda endişelere yol açtı.

Öte yandan, Kongre'nin federal hükümete finansman sağlayacak bir anlaşmayı bu tarihten önce kabul etmemesi halinde, ABD hükümetinin 1 Ekim gibi erken bir tarihte kapanması ihtimaline ilişkin endişeler sürüyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum