ABD 10 yıllık tahvil getirisinde yüzde 6 beklentisi

blog
06.10.2023

ABD 10 yıllık tahvil getirisinde yüzde 6 beklentisi

 

ABD tahvil getirileri bu hafta açıklanan ADP özel sektör istihdam verilerinin şirketlerin eylül ayında 2021 başından bu yana en düşük seviyede yeni istihdam yarattığını ortaya koymasının ardından gerilese de yıl başından bu yana yaşanan yükselişleri koruyor.

 

JPMorgan Investment Management Portföy Yöneticisi William Eigen’e göre Fed ekonomiyi yavaşlatmak ve enflasyonu frenlemek için faiz oranlarını en az bir kez daha artırabilir ve bu oranları 18 ay kadar orada tutabilir.

Tahvil yatırımcılarının daha fazla sıkıntı ile karşı karşıya kalacağını öngören Eigen, çarşamba günü ADP verisi öncesi yüzde 4,9 ile 16 yılın zirvesine çıkan 10 yıllık tahvil getirisinin 2000 yılından bu yana görülmeyen yüzde 6 seviyesine tırmanabileceğini düşünüyor.

Eigen, “Resesyonsuz geçen her hafta, sabit gelirli yatırımcıları için gerçekten kötü haber” dedi. 8,8 milyar dolarlık JPMorgan Strategic Income Opportunities Fund’un yüzde 63’ünü nakit benzeri yatırım araçlarında tutan Eigen, kalan tutarın öncelikle kısa vadeli, değişken faizli yatırım yapılabilir nota sahip tahvillerde ve getiriler artarsa ​​kazandıracak pozisyonlarda olduğunu söyledi.

Söz konusu fon bu hafta salı gününe kadar bakıldığında %4,1 yukarıda. Aynı dönemde ABD tahvil piyasası toplu olarak yüzde 2,7 değer kaybetti. Bu arada tahvil piyasasına ilişkin bir değerlendirme de Richmond Başkanı Thomas Barkin’den geldi. Barkin, ABD tahvil getirilerindeki artışın güçlü ekonomik verilerin yanı sıra yoğun tahvil ihraçlarının yarattığı arzı da yansıttığını söyledi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum