ABD'de imalat PMI Ekim’de beklentileri aştı

blog
25.10.2023

ABD'de imalat PMI Ekim’de beklentileri aştı

 

ABD’de iş dünyası aktivitesi 5 aylık daralmanın ardından Ekim’de toparlandı. Hizmet enflasyonundaki yavaşlama ve talep artışı, bu toparlanmayı destekleyen unsurlar oldu.

 

S&P Global öncü bileşik PMI 51 ile 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Beklenti 50’ydi. Endeksin 50’nin üzerinde değer alması sektörde büyümeye işaret ediyor. Endeks Eylül’de 50,2 değerini almıştı.

İmalat PMI endeksi 50 ile Nisan’dan beri en yüksek seviyeye ulaştı. Beklenti 49,5’ti. Endeks Mayıs ayından beri daralma bölgesindeydi. Hizmet PMI endeksi de 50,1’den 50,9’a yükselerek 49,9’luk tahminleri aştı.

Açıklanan rakamlar, ABD ekonomisinin, Fed’in Mart 2022’den beri yaptığı faiz artırımlarına dirençli kaldığını gösteriyor.

S&P Global Kıdemli Ekonomisti Chris Williamson “ABD ekonomisinde yumuşak iniş umutları, Ekim rakamları sonrası daha da artacak” değerlendirmesini yaptı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum