ABD'de kötümser pozisyonlar artıyor

blog
26.09.2023

ABD'de kötümser pozisyonlar artıyor

 

Bu yıl yapay zeka teknolojisiyle yükseliş yaşayan hisse senetleri piyasalarına karşı yılın geri kalanında kötümser pozisyonlar artıyor.

 

Hedge fonlarının hisselere yönelik kötümser pozisyonları Mart 2020’de koronavirüs kaynaklı çöküşten bu yana en hızlı seviyede arttı. Fonların risk iştahı seviyesini gösteren ve uzun pozisyonlara karşı kısa pozisyonları ölçen net kaldıraç oranı 4,2 puan düşerek yüzde 50,1’e geriledi ve kısa pozisyonlardaki hızlı artışı yansıttı.

Analistler Fed’in faizleri uzun bir süre yüksek tutacağı yönlendirmesinin hisseler için olumsuz olduğunu söylüyor. JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic’e göre şirketlerin fiyatlama gücünün düşmesi hisseler için bir başka riski teşkil ediyor.

Kolanovic’e göre enflasyon yükselişini fiyatlamalara yansıtan perakende, otomotiv ve havayolları sektörleri enflasyon düşüşü sürecinde fiyatlama gücünü kaybederek bu süreçten olumsuz etkilenecek sektörler arasında yer alıyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum