ABD'de tahvil rallisi baskın

blog
10.10.2023

ABD'de tahvil rallisi baskın

 

Fed üyelerinin mesajlarıyla birlikte İsrail-Hamas çatışması sonrası artan jeopolitik risklere karşı güvenli liman arayışı da tahvil rallisinde etkili oldu.

 

Fed üyelerinin faizde durma sinyali olarak algılanabilecek mesajları sonrası ABD tahvilleri ralli yaptı. Asya işlemlerinde 10 yıllık tahvil getirisi mart ayından bu yana en hızlı düşüşünü kaybetti.

18 baz puan kadar düşüş yaşayan 10 yıllık getiri yüzde 4,62’ye kadar indi. Fed üyelerinin mesajlarıyla birlikte İsrail-Hamas çatışması sonrası artan jeopolitik risklere karşı güvenli liman arayışı da tahvil rallisinde etkili oldu.

Pazartesi konuşan Fed üyelerinin artan tahvil getirileri ve sıkılaşan finansal koşullar konusunda hemfikir gözüktüğünü belirten Nomura Stratejisti Andrew Ticehurst “Piyasa fiyatlaması Fed’in bu yıl faiz artırmayacağına işaret ediyor. Yine de son olarak ‘sigorta’ niteliğinde yapılabilecek bir faiz artış riski var” değerlendirmesini yaptı.

UBS ise Fed açıklamalarına daha temkinli yaklaşıyor. Bankanın makro stratejisti Giulia Specchia ABD büyümesinde yavaşlama yaşanmaması halinde ABD tahvillerindeki rallinin sona erebileceğini öngördü. Specchia “Eğer makro veriler dayanıklı kalmayı sürdürürse ralli çok da fazla uzamayabilir” dedi.

UBS ABD ekonomisinin 2024’de gözle görülür bir şekilde yavaşlamasını bekliyor. Bankanın bu beklentisi gerçekleşirse Specchia’ya göre tahviller için görünüm daha pozitif olacak.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum