ABD’den zayıf tahvil ihalesi

blog
10.11.2023

ABD’den zayıf tahvil ihalesi

 

Powell’ın konuşmasından yaklaşık bir saat önce gerçekleştirilen ABD tahvil ihaleleri, tahvil piyasasında yeni satış dalgasının fitilini ateşledi.

 

ABD Hazinesi’nin 24 milyar dolarlık 30 yıl vadeli tahvil ihalesinde getiri yüzde 4,769 ile ihale son teklif saatindeki piyasa getirisinden beş baz puan yukarıda oluştu. Son 10 yıl içinde 30 yıl vadeli tahvil ihalelerinde sadece bir kez piyasa ile ihale getirisi arasında en az beş baz puan fark oluşmuştu.

Tolou Capital Management Kurucusu Spencer Hakimian’a göre özellikle uzun vadeli tahvil ihalelerine gelen zayıf talep aşırı arz durumuna işaret ediyor ve bu durum Wall Street’in tahvilleri absorbe etme kapasitesine yönelik ciddi soru işaretleri yaratıyor.

İhale ve Powell’ın açıklamaları sonrası tahvil getirileri eğri boyunca keskin bir yükseliş kaydetti. 30 yıl vadeli getiri günlük 22 baz puana kadar artış gösterirken Powell’ın konuşması sonrası iki yıl vadeli ABD tahvil getirisi bir ara günlük 10 baz puan artıda işlem gördü. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum