Bazı kurumların stratejistleri daha derin kayıpların önümüzdeki günlerde de yaşanabileceğini düşünüyor.
BoFA Teknik Stratejisti Stephen Suttmeier, S&P 500 endeksinde daha önce destek seviyeleri olan 4.495-4.546’ün artık direnç haline geldiğini, bu seviyelerin “teknik zorlukları” beraberinde getirdiğini ve “daha derin riskler” taşıdığını belirtti.
Mizuho Stratejisti Peter Chatwell, “Çok daha az şahin bir Fed ve genel küresel merkez bankası tepkisi için bir katalizör olmadıkça, hisse senedi piyasaları üzerindeki bu aşağı yönlü baskının nispeten yapışkan olduğunu görebiliriz. Yılın ilk yarısında S&P 500, mevcut seviyelere göre %12 düşüşle 3.800’e kadar inebilir. Nasdaq 100, yaklaşık %15’lik bir düşüşle 12.000 seviyesi civarına gerileyebilir” dedi.
Ned Davis Research ABD Baş Stratejisti Ed Clissold, “Piyasalar Fed’in desteklerini geri çekeceği, daha az federal destek olacağı ve karların hız keseceği gerçeklerine alışana kadar, önümüzdeki birkaç ay içinde muhtemelen daha fazla olumsuzluk yaşanacak” öngörüsünde bulundu.
Wharton’dan Jeremy Siegel, Fed’in enflasyona karşı atacağı adımlar nedeniyle ABD hisselerindeki olumsuz görünümün sona ermekten uzak olduğunu ve Nasdaq’ın ayı piyasasına girmesini beklediğini belirtti.
Credit Suisse’den Jonathan Golub ise Borsalarda yaşanan bu satış dalgasının, iyi bilanço açıklamadığı halde, “aşırı pahalı” hale gelmiş hisselerdeki satışın, diğer hisseleri de beraberinde aşağı çekmesinden kaynaklandığını, yüksek oynaklığın yatırımcılara getiri imkanları sunduğunu öngördü. kaynak:bloomberg