ABD'li tüketiciler, enflasyonda düşüş bekliyor

blog
13.12.2022

New York Fed, Kasım ayına ait Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarını yayımladı.

Yaklaşık 1300 hane halkının katılımıyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, gelecek 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi Eylül'de 0,7 puan azalışla yüzde 5,2'ye geriledi.

Geçen yılın Ağustos ayından bu yana en düşük seviyeye inen kısa vadeli enflasyon beklentisi, Ekim'de yüzde 5,9 olarak kaydedilmişti.

Gelecek 3 yıllık süreci kapsayan orta vadeli enflasyon beklentisi de aynı dönemde 0,1 puan azalarak yüzde 3'e indi.

 

Orta vadeli enflasyon beklentisi, Ekim'de yüzde 3,1 seviyesinde gerçekleşmişti.

Hanehalkı harcamalardaki artışa ilişkin beklenti de aynı dönemde yüzde 7'den yüzde 6,9'a geriledi.

Söz konusu dönemde konut fiyatlarındaki artış beklentisi düşüş göstermeye devam ederken, iş gücü piyasası ile hanehalkının gelir artışına ilişkin beklentiler güçlendi.

ABD'de Kasım ayı enflasyonu Salı günü açıklanacak

ABD'de geçen ay açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ekim'de aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 7,7 artarak beklenenden fazla yavaşlama kaydetti.

Söz konusu dönemde barınma, benzin ve gıda fiyatlarındaki artışlar tüketici fiyatlarındaki yükselişte öne çıkmıştı.

ABD'de Salı günü açıklanacak Kasım ayı enflasyonuna ilişkin piyasa beklentisi ise aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 7,3 artarak önceki aylara kıyasla yavaşlama göstermeye devam etmesi yönünde.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum