ABD öğrenci kredisi bağışlama planını duyurdu

blog
25.08.2022

ABD Başkanı Joe Biden Çarşamba günü, milyonlarca Amerikalı için 10.000 ABD Doları tutarındaki öğrenci kredisi borcunun iptali ve en büyük finansal ihtiyacı olanlar için 10.000 ABD Dolarına kadar daha fazlasını sağlamak için bir kampanya vaadini yerine getirmek için ayrıntılı planların yanı sıra, borç yükünü azaltmak için önlemler açıkladı. kalan federal öğrenci borçlarının geri ödenmesi.

Biden, yılda 125.000 dolardan az kazanan borçluların veya 250.000 dolardan az kazanan ailelerin 10.000 dolarlık kredi affına hak kazanacağını duyurdu.

Ayrıca, en önemli finansal ihtiyacı olan lisans öğrencilerine ayrılan Pell Hibeleri alanlar için, federal hükümet, federal kredi borcunda 10.000 ABD Dolarına kadar olan ek borcu iptal edecektir.

Biden Çarşamba öğleden sonra Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, “Hedeflenen bu eylemlerin her ikisi de en çok ihtiyacı olan aileler içindir: pandemi sırasında çalışan ve orta sınıf insanlar özellikle sert vurdu.” Dedi.

Biden ayrıca, 2022’nin sonuna kadar “son zaman” olarak adlandırdığı tüm federal öğrenci kredisi ödemelerinde bir duraklama uzatıyor.

Ara seçimlerde etken mi?

Planı, geleceği neredeyse kesin olan yasal zorluklardan kurtulursa, bu sonbaharda yapılacak ara seçimler öncesinde pek çok kişiye beklenmedik bir şans verebilir.

Federal verilere göre, 43 milyondan fazla insanın federal öğrenci kredisi borcu var ve federal verilere göre ortalama 37.667 dolar. Borçluların yaklaşık üçte biri 10.000 dolardan az borçlu ve yaklaşık yarısı 20.000 dolardan az borçlu.

Beyaz Saray, Biden’ın açıklamasının yaklaşık 20 milyon kişinin federal öğrenci kredisi borcunu sileceğini tahmin ediyor.

Biden, “Bu, hayatlarına devam edebilecek 20 milyon insan” dedi. “Bütün bunlar, insanlar sonunda o borç dağının altından sürünerek çıkmaya başlayabilir. Kiralarını ve kamu hizmetlerini üstlenmek için. Sonunda bir ev satın almayı, bir aile kurmayı veya bir iş kurmayı düşünmek için.”

Taraftarlar, iptalin ırksal zenginlik farkını azaltacağını söylüyor – Siyah öğrencilerin federal öğrenci kredileri ödünç alma olasılıkları daha yüksek ve diğerlerinden daha yüksek miktarlarda. Bir Brookings Enstitüsü araştırmasına göre, lisans derecelerini kazandıktan dört yıl sonra, siyah borçlular beyaz akranlarından ortalama yaklaşık 25.000 dolar daha fazla borçlu.

Harekete geçme baskısı

Biden, liberallerin zor durumdaki borçlulara daha geniş bir rahatlama sağlama baskısı ile karşı karşıya kaldı, aynı zamanda Cumhuriyetçilerden de herhangi bir yaygın bağışlamanın adaletini sorguladı.

Beyaz Saray, gelirlerin en üst yüzde beşinde yer alan hiç kimsenin herhangi bir kredi indirimi görmeyeceğini vurguladı.

Ancak en iyi Cumhuriyetçiler ikna olmadı.

Senato GOP lideri Mitch McConnell, “Başkan Biden’ın enflasyonu çalışan aileleri eziyor ve cevabı, daha yüksek maaşlı seçkinlere daha da fazla hükümet parası vermek. Demokratlar, kelimenin tam anlamıyla, çalışan Amerikalıların parasını, kendilerine kendilerinden bir miktar coşku satın almaya çalışmak için kullanıyorlar. siyasi taban.”

Aslında, bu Kasım ayındaki zorlu yeniden seçim teklifleriyle karşı karşıya kalan kongre liderlerinden diğerlerine kadar pek çok Demokrat, yönetimi özellikle Siyah ve genç seçmenler için canlandırıcı bir konu olarak görerek, yönetimi mümkün olduğunca geniş bir şekilde borç hafifletmeye itti.

Pandemi dönemindeki ödemelerin dondurulmasının uzatılması, milyonlarca Amerikalı’nın bir sonraki öğrenci kredisi faturalarının ne zaman ödeneceğini öğrenmesinden birkaç gün önce geldi. Mevcut duraklama 31 Ağustos’ta sona erecek.

Yönetim, Eğitim Departmanının önümüzdeki haftalarda uygun borçluların borç tahliyesine kaydolmaları için bilgi yayınlayacağını söyledi. Bazıları için iptal, departmanın gelir bilgilerine erişimi varsa otomatik olacak, ancak bazılarının bir form doldurması gerekecek.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum