ABD resesyondan kaçabilecek mi?

blog
06.06.2022

Moody’s Başekonomisti Mark Zandi’nin de aralarında olduğu bir dizi ekonomist ABD’nin olası bir resesyondan kaçınabileceğine inanıyor.

Zandi, Kovid-19 ile Ukrayna savaşının en kötü ekonomik etkilerinin geride kaldığı varsayımı altında, Fed’in ekonomiyi durgunluğa sokmadan sıkılaştırmasını gerçekleştirebileceği görüşünde.

Goldman Sachs Group Inc. Yönetim Kurulu Başkanı Lloyd Blankfein de Cuma günü paylaştığı bir tweette, karamsarlığın biraz aşırıya kaçtığını belirterek her ne kadar riskli dönemlerde olunsa da ekonominin yumuşak bir iniş yapabileceğini ifade etti.

ABD’nin eski Hazine Bakanı Lawrence Summers da Fed’in attığı adımların etkisinin şimdiden ekonomide etkisini göstermeye başladığını, işgücü kıtlığının azaldığını, stokların ise yükselişte olduğunu kaydetti. Eski Fed yetkilisi ve Deutsche Bank AG Ekonomisti Peter Hooper ise bir resesyon öngörüsünü ortaya atan ilk isimlerden biri olmuştu.

 

"Resesyon olasılığı yüzde 70 ancak önlenebileceği senaryolar var"

ABD’nin gelecek yıl resesyona girmesi olasılığını yüzde 70 üzerinde gören Hooper, yine de bu durumun önlenebileceği senaryolar olduğuna inanıyor.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, enflasyonu dizginlemek için bazı ürünlere yönelik tarifeleri kaldırmanın “mantıklı olabileceği” değerlendirmesini yaptı.

Raimondo, Amerikalı işçileri korumak için çelik ve alüminyum tarifelerini sürdürmeye karar verdiklerini belirtirken, Beyaz Saray yönetimi eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’e yönelik yaklaşık 300 milyar dolarlık tarifeleri konusunda ne yapılabileceğini değerlendiriyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum