ABD: Savaş uzarsa Putin nükleer tehditlere başvurabilir

blog
18.03.2022

ABD, küresel kamuoyunu geren Ukrayna'ya işgal harekatı düzenleyen Rusya'nın nükleer tehditleri kullanabileceğine ilişkin tezi yeniden gündeme getirdi.

Bloomberg'in haberine göre Pentagon'un Savunma İstihbarat Ajansı'nın yeni değerlendirmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın savunma direncinin sürmesi ve bunun karşısında asker ve ekipman açısından zorluk yaşaması durumunda Batı'ya karşı nükleer tehditleri kullanabileceği analizi yer aldı.

67 sayfalık değerlendirmede görüşlerine yer verilen Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü Scott Berrier Ukrayna'nın belli bölgelerinde uzayıp giden işgalin Rusya'nın askeri gücü ve modernize edilmiş askeri ekipmanını azalttığına, bunun yanında ekonomik yaptırımların Rusya'yı uzun süren bir ekonomik bunalıma ve diplomatik izolasyona sürükleyebileceğine dikkat çekti.

Berrier savaşın ve sonuçlarının Rusya'yı kademeli şekilde zayıflatacağını, Rusya'nın Batı'ya mesaj vermek ve yurt içi ve yurt dışı kamuoyuna gücünü göstermek açısından nükleere başvurabileceğini belirtti.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum