ABD tahvil yatırımcıları kritik dönemde

blog
25.09.2023

ABD tahvil yatırımcıları kritik dönemde

 

Fed’in bu yıl bir kez daha faiz artışı yapabileceği kararının ardından ABD iki yıllık tahvil getirisi zirveye ulaşmıştı. Stratejistler gelecek yıl faiz indirimlerinin gündeme gelmesiyle birlikte tahviller hakkında iyimserler.

 

Fed’in faiz artışlarına son verip vermediği sorusu tahvil yatırımcıları için kritik önem taşıyor. Fed’in bu yıl bir kez daha faiz artışı yapabileceği kararının ardından ABD iki yıllık tahvil getirisi yüzde 5’i aşarak 2006 zirvesine, 10 yıllık getiri ise yüzde 4,5’i geçerek 2007 zirvesine ulaşmıştı.

Ancak stratejistler gelecek yıl faiz indirimlerinin gündeme gelmesiyle birlikte tahviller hakkında iyimserler. Columbia Threadneedle Stratejisti Ed Al-Hussainy’ye göre kısa vadeli tahviller Fed’in birkaç yıl içinde faiz indirimlerine dönmesi senaryosunda iyi performans gösterebilir.

Al-Hussainy “Fed’in iki yıl boyunca faizleri sabit tutacağını düşünmüyorsanız iki yıllıklar yatırımcıya ciddi bir değer sunuyor” dedi. Bu yıl istihdam piyasasının canlı kaldığını ancak gelecek yıl bu canlılığı koruyamayacağını savunan Al-Hussainy soğuyan işgücü piyasasının tahvil rallisini tetikleyebileceği görüşünde.

ABD tahvillerini takip eden Bloomberg endeksine göre bu yıl ABD tahvilleri yatırımcısına yüzde 1,2 kaybettirdi. Uzun vadeli tahvillerde kayıp yüzde 6,6’yı buldu. Tahviller üçüncü yıl üst üste eksi getiriye doğru ilerliyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum