ABD tartışmalı kripto yasa tasarısını kabul etti

blog
28.07.2023

ABD tartışmalı kripto yasa tasarısını kabul etti

 

ABD Kongresi Meclis Finansal Hizmetler Komitesi, kripto varlık sektörü için son derece önemli olan yasa tasarısını kabul etti.

 

Komite tarafından kabul edilen yasa tasarısı, kripto endüstrisi için bir dönüm noktası olarak görülürken kripto para birimlerinin hangi koşullarda menkul kıymet veya emtia olarak görüleceğinin belirlenmesini sağlayacak.

Bu bağlamda ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun (CFTC) sektör üzerindeki etkinliğinin artırılacağı düşünülüyor. Ayrıca kripto sektörünü yaptırımlar yoluyla kontrol altında tutma politikası güden SEC’in tasarının yasalaşmasıyla yargı yetkisinin de açıklığa kavuşacağı düşünülüyor.

Bir kripto düzenleme tasarısının Kongre'de oylamaya sunulması ve Temsilciler Meclisi tarafından tam oylamanın yolunun açılmasıyla bir ilk yaşanmış oldu.

Oylama sonucunda kripto sektörü savunucuları önemli bir zafer kazanırken sektörün düzenleyici netliği kazanması adına önemli bir adım atıldı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum