ABD Temsilciler Meclisi Komitesi FTX kurucusunun ifade vermesi gerektiğini söyledi

blog
08.12.2022

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, iflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in önümüzdeki hafta gerçekeleşecek olan oturumda ifade vermek zorunda olduğunu söyledi.

Maxine Waters, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda Fried’a 13 Aralık'ta gerçekleşecek duruşmaya katılımın zorunlu olduğunu hatırlatarak, paylaşacak başka bilginiz varsa bunları diğer duruşmalarda sunabileceğini söyledi.

 

Bankman-Fried, ifade için müsait olamayabileceğini söylemişti

Bankman-Fried, son paylaşımında FTX’in çöküşüne neden olan olaylar hakkında bilgi edinmeye devam ettiği ve araştırması bittikten sonra komiteye ifade verebileceği yönünde keyfi bir yaklaşımda bulunmuştu. Ancak Komitenin bu yaklaşıma cevabı sert oldu.

Waters, Fried’a cevabının devamında şirketteki pozisyonu hatırlattı ve son zamanlarda basına verdiği demeçlerin, komite önünde ifade verecek yeterli bilgiye sahip olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Sam Bankman-Fried, FTX’in hızlı çöküşü sonrası piyasanın kaosa sürüklenmesi ve yatırımcıların milyarca dolarlık zarara uğramasının ardından CEO’luk görevinden alındı. Fried, son açıklamalarında tüm yaşananlar konusunda üzgün olduğunu söylerken dolandırıcılık faaliyetinde bulunmadığını iddia etti.

Bu son gelişmeye bağlı olarak FTX’in eski CEO’sunun önümüzdeki hafta ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde ifade vereceğini görebiliriz.

Gensler, FTX duruşması öncesinde Temsilciler Meclisine bilgilendirme yapacak

Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi Demokratları, önümüzdeki hafta FTX’in iflası konulu duruşma öncesinde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’den bilgi alacak.

The Block’un haberine göre Gensler, komitenin Demokrat üyelerinde özel bir bilgilendirme yapacak. Bunun yanında CFTC’den de üst düzey bir yetkili komite için brifing düzenleyecek. Bunun yanında geçen hafta CFTC Başkanı Rostin Benham, FTX ve olası bir kripto mevzuatı konusunda ABD Senatosu Tarım Komitesine ifade vermişti. (İnvesting)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum