Afganistan’da ,kripto para borsasında 13 göz altı

blog
26.08.2022

Afganistan'da dün başlayan kripto para operasyonlarının ardından 13 kişi göz altına alındı. Bu kişilerin çoğunun kefaletle serbest bırakıldığı belirtilirken, güvenlik güçlerinin de en az 16 kripto para borsasını kapattığı bilgisi verildi.

Afganistan’da Taliban rejiminin bu ay başında aldığı kripto paraların yasaklanması kararının ardından dün başlattığı operasyonlar sonucunda 13 kişi göz altına alındı.

“Birçok insan bu yüzden dolandırıldı”

Konuyla ilgili açıklama yapan polis müdürlerinden Sayed Shah Sa’adat, kripto paraların ve borsaların birçok insanın dolandırılmasına yol açtıklarını belirterek şunları söyledi:

“Afganistan Merkez Bankası, yaptığı açıklamada dijital para işlemlerinin birçok insanın dolandırılmasına yol açtığını belirtmişti. Dolayısıyla bu tür yapıların kapatılması kararı alındı. Borsalarda çalışanları yakaladık ve göz altına aldık. Bu şirketleri de kapadık. Daha çok Bitcoin olarak da bilinen birçok dijital dolandırıcılık paralarının tamamen kaldırılması gerekir”

Ülke medyasından gelen haberler yasakların uygulanmaya başlamasının ardından toplamda 16 kripto para borsasının kapatıldığı yönünde… Kapanan şirketlerin büyük bölümünün ise ülkenin üçüncü en büyük şehri olan Herat merkezli olduğu ifade edildi. Göz altına alınan 13 kişinin de büyük kısmının kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi.

Zincir üstü veri platformu Chainalysis’in 2021 Kripto para Benimsenmesi Endeksi’nde Afganistan ilk 20 ülke arasında yer alıyordu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum