Akaryakıt fiyatları 92 ülkede protestoları başlattı

blog
19.10.2022

Akaryakıt fiyatları 92 ülkede protestoları başlattı

 

Artan enflasyonla birlikte gelen geçim sıkıntısı dünya genelinde insanları sokaklara döktü. 2021 yılından itibaren, gösterilerde büyük bir artış olduğu gözlemlendi.

 

Akaryakıt fiyatları kişisel seyahatten lojistiğe yaşamın hemen her alanını etkiliyor. Bu durum gıda, elektrik ve ısınma masraflarının artmasına yol açtı.

Bu artışlar dünya çapında gösterilerle karşılandı. Barışçıl protestolarda bir araya gelen ve hükümetleri eleştiren insanlar temel ihtiyaçların daha ucuz ve herkes için erişilebilir hale gelmesini istiyor.

Bu sebeplerle bedel ödemek zorunda kalanların olduğu da görüldü. 16 yaşındaki Hatice Bah, kaza kurşunuyla vurulduğunda evinin ön verandasında duruyordu. Hatice, Sierra Leone'nin başkenti Freetown'ın doğusundaki evinden sadece birkaç metre ötede toplanan ve bir süredir artan yakıt fiyatlarını protesto eden kalabalığı izliyordu. (BBC)

 
 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum