Alibaba, Çin Twitter'ı Weibo'da hisse satışı planlıyor

blog
29.12.2021

Alibaba'nın, Weibo'daki hisselerinin satışı için görüşmeler yaptığı belirtildi.

Teknoloji devi ve Shanghai Media Group arasındaki görüşmelerin Alibaba’nın yaklaşık yüzde 30’una sahip olduğu hisselerin tamamının satışıyla sonuçlanabileceği ifade edildi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar pazarlıkların daha çok erken safhada olduğunu ve satışla sonuçlanacağına dair kesin bir karar olmadığını söyledi.

Alibaba ve iştirakleri yıllar içinde gazeteler, televizyon yapım şirketleri, sosyal medya ve reklam şirketleri gibi varlıkları satın alarak medya sektöründeki portföylerini genişletmişti.

Şirketin kamuoyu üzerindeki geniş etkisinden rahatsız olan Çin hükümeti Alibaba’nın medya varlıklarından bir kısmını elinden çıkarmasını istiyordu.

Olası bir satışta Çin devletine ait en büyük medya şirketlerinden biri olan SMG’nin Pekin’den onay alma şansı özel sektörden çıkabilecek bir alıcıya kıyasla çok daha fazla olarak görülüyor.

Şirketin internet sitesindeki bilgilere göre grup, televizyon istasyonları ve çevrimiçi eğlence portalları işleten Oriental Pearl Group Co. şirketinin hakim ortaklarından ve Shanghai Disney Resort’un yüzde 20 hissesine sahip.kaynak:bloomberg

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum