AllianceBernstein LP’ye göre alıma geçme zamanı geldi

blog
19.09.2023

AllianceBernstein LP’ye göre alıma geçme zamanı geldi

 

ABD tahvillerinde yaşanan 4 aylık satış dalgasının ardından AllianceBernstein LP’ye göre alıma geçme zamanı geldi.

 

Kurumun fon yöneticilerinden Matthew Sheridan, Fed’in faiz indirmeye başlamasıyla 10 yıl vadeli ABD tahvillerinin getirilerinin gelecek yıl yüzde 2,5-yüzde 3 aralığına düşeceğini öngördü.

10 yıl vadeli ABD tahvilinin getirisi yıl başından bu yana 430 baz puandan fazla arttı ve son durumda yüzde 4,31 düzeyinde bulunuyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Sheridan’ın yönettiği American Income Portfolio fonu bu yıl yaklaşık yüzde 2 yükselişle benzer fonların yüzde 75’inden daha iyi bir performans ortaya koydu.

Sheridan’ın stratejisi, Fed’in daha fazla faiz artırmayacağına dair beklentileri temel alıyor. Çarşamba günü faiz kararını açıklayacak olan Fed’in bu toplantıda paylaşacağı dot-plot, yani üyelerin geleceğe dönük faiz beklentileri, bu konuda önemli bir gösterge olacak.

Sheridan, “10 yıllık ABD tahvili sahibi olmanın risk-getiri oranı bize göre cazip. Gerçek soru, Fed’in faizleri bu yüksek seviyelerde ne kadar süre ile tutacağı” dedi.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum