Alman perakende sektörü toparlanıyor

blog
02.02.2022

Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından açıklanan anket sonuçlarına göre Almanya'da ocak ayında perakendecilerin yüzde 57,1'i sipariş ettikleri tüm malları alamayacaklarından şikayet etti.

Aralık ayında bu rakam yüzde 81,6 seviyesinde bulunuyordu.

 

Ifo Araştırmalar Başkanı Klaus Wohlrabe, “Noel sezonunun sona ermesiyle birlikte baskı biraz azaldı. Yine de pek çok perakendeci hala mal sıkıntısı olduğu için her müşterinin talebini yerine getiremiyor." diye konuştu.

 
 

Şirketlerin yüzde 94'ünün hala darboğazlar bildirdiği yapı mağazaları sorunlu olmaya devam ediyor. Müşterilerinin yüzde 84'ünün isteklerini karşılayamadığı otomobil bayileri ve perakendeciler ile yüzde 80'inin boş raflardan şikayet ettiği elektronik ev aletleri için de benzer durumlar söz konusu.

Öte yandan süpermarketlerde durum gözle görülür bir şekilde toparlandı. Aralık ayındaki yüzde 64,4'ten yalnızca yüzde 18,4'lük bir kısmı arz darboğazlarından kaynaklanan sorunlar bildirdi.kaynak:milliyet

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum