Almanya’da 50 binden fazla Bitcoin’e el koyuldu

blog
31.01.2024

Almanya'da bu ay yürütülen ve korsan siteleri hedef alan bir vergi soruşturması kapsamında 50 binden fazla Bitcoin'e "geçici olarak" el konuldu. FBI'ın da katıldığı operasyonda, şüpheli kişinin kendi isteğiyle Bitcoin'leri yetkililerin gösterdiği cüzdan adreslerine yolladığı belirtildi. Bitcoin'lerin satılıp satılmayacağı konusunda ise henüz resmi bir bilgi verilmiş değil.

 

Almanya’da Dresden Başsavcılığı’nın yürüttüğü ve korsan sitelerin dahil olduğu bir vergi soruşturmasında bu ay içinde 50 binden fazla Bitcoin’e el koyulduğu ifade edildi.

Bu sayı Almanya’da bugüne kadar ele geçirilen en fazla Bitcoin adedi olurken, Bitcoin’ler, soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi tarafından yetkililerin cüzdanlarına kendi isteğiyle aktarıldı.

Bir Alman ve biri Polonyalı olan iki kişinin hareketlerinin araştırıldığı soruşturmada, ikilinin korsan siteler üzerinden 2013 yılından bu yana satışlar yaptığı ve para akladığı iddia ediliyor. Bu kişilerin aynı zamanda akladıkları paralarla Bitcoin aldıkları ifade ediliyor.

Alman makamları, soruşturma tamamlanıncaya kadar fazladan bilgi vermeyeceklerini de belirttiler.

Tüm dünyada devletlerin dark web siteleri üzerinden ele geçirdiği Bitcoin’lerin olduğu biliniyor. Bunlar arasında birinci sırada ABD bulunurken, Almanya ise ikinci sırada yer alıyor.

ABD makamları geçtiğimiz günlerde, en ünlü dark web sitesi Silk Road üzerinden ele geçirilen Bitcoin’lerin 130 milyon dolarlık bölümünü satacağını açıklamıştı. (UC)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum