Altın beş haftanın en düşük seviyesine yaklaştı

blog
14.08.2023

Altın beş haftanın en düşük seviyesine yaklaştı

 

Altın, ABD'de artan ÜFE'nin ardından tahvil getirilerinin sonrası değer kaybederek Temmuz başından beri en düşük seviyesine yaklaştı.

 

Altın, yükselen tahvil getirilerinin değerli metal üzerinde baskı kurmayı sürdürmesiyle Temmuz başından bu yana en düşük seviyesine yaklaştı.

Spot altın ons başına 1.912 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.660 TL seviyelerinden alıcı buluyor.

Yatırımcılar, ekonomik belirsizliğin, faizlerin piyasanın beklediğinden çok daha uzun süre yüksek tutarak Fed’in faiz patikasını değiştirme tehdidi oluşturması nedeniyle ABD’de kamu borcunun artan oynaklıkla kamçılanmaya devam edeceğini öngörüyor.

Cuma günü, ABD’de üretici fiyatlarının beklenenden fazla artmasının ardından Pazartesi günü tahvil getirileri de yükselişini sürdürdü. Bu senaryo faizlerin daha uzun süre yüksek kalmasına yardımcı olabilir.

Bill Gross şu anda yüzde 4,16 olan 10 yıllık tahvil getirilerinin daha kat etmesi gereken mesafe olduğunu ve bu oranın yaklaşık yüzde 4,5 olması gerektiğini kaydetti.

ABD’li yetkililer enflasyonu düşürmek için ısrarla şahin tavırlarını sürdürürken, bu durum bu yıl başından bu yana elde ettiği kazancın bir kısmını geri veren değerli metal üzerinde daha fazla baskı oluşmasına neden oluyor.

Bununla birlikte spekülatif net altın pozisyonlarının beş ayın en düşük seviyesine gerilemesi sonrası hedge fonlar altın için heyecanlarını kaybetmesine neden olarak altın için daha fazla fiyat düşüşü tehdidi oluşturuyor. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum