Altın Fed sonrası yükseldi (1 Şubat 2024)

blog
01.02.2024

Altın fiyatları Fed’in erken faiz indirimi umutlarını geri çekmesi ile yükseliyor.

 

Altın fiyatları Perşembe günü yükseldi ve Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağını söylemesi karşısında düşüş göstermedi. Orta Doğu'da devam eden çatışmaların ortasında güvenli liman alımları da altına destek verdi.

Fed'in yorumları, Çarşamba günü başta hisse senetleri olmak üzere risk odaklı piyasalarda keskin bir dönüşe yol açtı. Bu da altına yönelik güvenli liman talebinin artmasına neden oldu. ABD öncülüğündeki güçler ile Yemen merkezli Husi Grubu arasındaki çatışmanın kötüleşmesiyle birlikte artan talep de altına destek verdi.

Spot altın yüzde 0,3 artışla ons başına yüzde 2.045,21'e yükselirken, Mart ayında vadesi dolan altın vadeli işlemleri yüzde 0,2 düşüşle ons başına 2.062,40 dolara geriledi. Eşitsizlik, fiziksel altına yönelik kısa vadeli talebin daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum