Altın iki haftanın en düşük seviyesinde

blog
13.09.2023

Altın iki haftanın en düşük seviyesinde

 

Altın, yatırımcıların ABD enflasyon verisine odaklanmasıyla iki haftanın en düşük seviyesine yakın seyrediyor.

 

Altın, ABD’de faiz patikasına dair daha net bir resim sunması beklenen enflasyon verileri öncesinde iki haftanın en düşük seviyesine yakın seyrediyor.

Spot altın ons başına 1.910 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.650 TL seviyesine yakın işlem görüyor.

Ağustos ayı ABD enflasyon verisinin, Fed’in enflasyonla mücadelesinin etkinliği ve daha fazla artışa ihtiyaç olup olmadığı konusunda daha fazla ipucu vermesi bekleniyor.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Kelvin Wong açıklanacak veriyi değerlendirerek, “ABD enflasyon verisinin beklenenden daha sıcak gelmesi durumunda bu durum 10 yıllık tahvil getirilerini daha yukarı taşıyacak ve altını olumsuz etkileyecek” ifadelerini kullandı.

ABD 10 yıllık tahvil getirileri, faizlerin daha uzun süre yüksek kalacağı beklentisiyle yakın zamanda yüzde 0,2 artmış ve altındaki yükselişi sınırlamıştı.

Fed’in 19-20 Eylül’de yapılacak toplantıda faizleri sabit tutması beklense de ekonomistlerin bir kısmı Merkez Bankası’nın faizleri 2024 Nisan-Haziran döneminden önce düşürmesini beklemiyor.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası tarafında da enflasyona dair beklentiler önümüzdeki yıl yüzde 3’ün üzerinde kalacağına işaret ederken bu durum bankanın Perşembe günü yapılacak toplantıda art arda onuncu kez faiz artışına gitme ihtimalini güçlendiriyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum