Altın Powell sonrası düşüşte

blog
22.03.2022

Yatırımcıların Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle küresel büyümedeki riskleri değerlendirdiği ortamda altın fiyatları geriledi.

Altının ons fiyatı Avrupa’da savaşın başlamasından bu yana 1.900 doların üzerinde tutunuyor. Bloomberg verilerine göre küresel ETF altın pozisyonları savaşın etkisiyle bir yıldan uzun sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

Fed Başkanı Jerome Powell dünkü konuşmasında gerekirse Mayıs ayındaki toplantıda enflasyonla mücadele amacıyla daha agresif faiz artışı yapılabileceğini belirtti. Powell’ın şahin tondaki açıklamalarının ardından ABD hazine tahvilleri düştü. Altın, ABD hazine tahvil getirileriyle genelde ters korelasyon sergiliyor.

Oanda Corp. Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya jeopolitik riskler ve büyüme endişelerinin altını desteklediğini belirtti.

Spot altının ons fiyatı bu sabah Singapur saatiyle 8:50’de yüzde 0.3 düşüşle 1,930.18 dolarda seyrediyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi dünkü yüzde 0.2’lik düşüş sonrası bugün yüzde 0.2 artıda.

Önceki seansta yüzde 4 yükselen paladyum bugün yüzde 1 düşerken gümüş ve platin de geriliyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum