Altına Noel hediyesi

blog
27.12.2021

Altın fiyatları, yatırımcıların Omikron varyantından kaynaklanan risklere odaklanmasıyla geçen haftayı yükselişle kapattıktan sonra yeni haftaya 1.809 dolar civarında yatay bir seyirle başladı. Gram altın ise dolar/TL’deki düşüşle 650 TL’nin altında işlem görüyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın sağlık danışmanı Anthony Fauci, araştırmaların yeni varyantın çok ağır semptomlara yol açmadığına işaret etmesine rağmen artan vakalardan dolayı hastanelerin dolabileceği uyarısında bulundu.

 

 

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley, Noel tatiline girerken piyasa risklerine karşı artan hedgelerle beraber altın fiyatlarının desteklendiğini belirtti.

“Tatil öncesi yapılan hedgeler altın fiyatlarını cuma günü yüzde 0,27 yükselterek 1.808 dolara taşıdı” diyen Halley, altın fiyatlarının bu hafta 1.790-1.815 dolar aralığında seyretmesini beklediğini ama 1.815 dolar aşıldığı takdirde sonraki hedefin 1.840 dolar olduğunu söyledi.

 

Ons altın fiyatı

Geçen haftaya 1.800 dolar civarında başlayan ons altın, salı günü 1.785 dolara kadar geriledikten sonra yükselişe geçerek 1.805 doların üzerine tırmanmıştı. Ons altın geçen haftayı yüzde 1’den fazla yükselişle kapattıktan sonra yeni haftaya 1.809 dolar civarında başladı.

 

 

 

Gram altın fiyatı

Geçen haftaya dolar/TL’deki yükselişten destek bularak 1.000 TL'nin üzerinde başlayan gram altın, salı günü dolar kurundaki dalgalı seyri takip etmişti. Gram altın perşembe günü dolar/TL'deki düşüşün yüzde 10'un üzerine çıkmasıyla 600 TL'nin altına kadar gerilemiş ama cuma günü yeniden 650 TL’nin üzerine çıkmıştı. Haftayı 626 TL’den kapatan gram altın, pazartesi günü 638 TL seviyesinde güne başladı.kaynak:bloomberg

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum