Altına yaptırım endişesi desteği

blog
01.03.2022

Altın, Rusya’ya uygulanacak yaptırımların küresel büyüme ve enflasyon üzerindeki etkilerinin yarattığı endişeler nedeniyle Mayıs ayından bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

Spot altın 1.900 dolar üzerinde işlem görmeye devam etti. Altın Şubat ayında toplam yüzde 6,2 yükseldi.

ABD ve müttefiklerinin Rusya Merkez Bankası’nın Döviz varlıklarına erişimini dondurması ve bazı Rus bankalarını küresel bankacılık için kullanılan SWIFT sisteminden çıkarması sonrası Rusya piyasalarının büyük bir baskı altına girdiği belirtiliyor.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise kendi yaptırımlarını açıklayarak yabancıların Rusya dışına döviz cinsinden para transferini yasaklama kararı aldıklarını duyurdu.

“Altın 1900 dolar civarında bir seviyede sıkıştı ve bu durum küresel büyüme endişeleri daha da şiddetlenene dek sürebilir” diyen Oanda Corp. Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, “Enflasyonist baskılar büyüme tahminlerin tehdit etmeye başladığında altın tekrar yükselişe geçecek. Stagflasyon kelimesini her yerde duymaya başladığımızda bu durum güvenli varlıklara olan akışı altına yönlendirecek” değerlendirmesinde bulundu.(bloomberg)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum