Altında 7 ayın en büyük haftalık artışı

blog
11.11.2022

Altın, beklentilerin altında gelen ABD enflasyon verilerinin agresif faiz artırımlarında yavaşlamaya zemin hazırlamasının ardından Mart ayından bu yana en büyük haftalık yükselişini elde etme yolunda ilerliyor.

Fed’in parasal sıkılaştırma patikasında yaşanacak bir gevşemenin geleneksel olarak dolar ve faizlerle negatif korelasyona sahip olan ve dolar üzerinden fiyatlanan altın için olumlu bir etkisi olacağı değerlendiriliyor.

Fed’in bu yıl gerçekleştirdiği sert faiz artışları doların yükselmesiyle birlikte spot altın üzerinde baskı oluşturarak değer kaybetmesine neden olurken Perşembe günkü enflasyon rakamları dolarda yüzde 2’lik düşüşü ve altında yüzde 2,9’luk bir artışı tetikledi.

ABD enflasyonu Ekim’de bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarak ekonomistlerin tahminlerinin çok altında kaldı.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya geçtiği bir bilgi notunda, “Altın şu anda bir güçlü bir çıkış yaşıyor ve dolardaki zayıflama sürerse 1.800 dolar seviyesine doğru istikrarlı bir yol alabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum