Altında Fed baskısı

blog
03.03.2022

Altın Fed Başkanı Jerome Powell’ın ekonomide öncelikleri arasında enflasyonla mücadeleyi Rusya’nın Ukrayna işgalinin önünde tutarak 25 baz puanlık faiz artışını destekleyen açıklamalarıyla yatay seyretti.

Spot altın 1930 doların altında işlem gördü.

Altın, Rusya’nın artan izolasyonunun enflasyonu artışına ve küresel büyüme görünümünün bozulmasına yol açması nedeniyle 1.900 doların üstündeki seyrini bir süredir koruyor.

Powell Fed’in daha sert önlemler almaması durumunda fiyat baskılarının hafiflemeyeceğini söyledi.

Avrupa’da yaşanan savaş petrol, buğday ve metal gibi emtiaların tedariğinde bozulmalara yol açarken küresel ekonomide fiyat baskılarının artmasına neden oluyor.

Bloomberg verilerine göre metallerle desteklenen Borsa yatırım fonları Haziran’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken belirsizliklere karşı koruma arayan yatırımcılar altına yöneldiler.

“Yatırımcılar Ukrayna savaşı sürerken Fed’in enflasyona çare bulunması için baskı altındayken ne kadar agresif bir faiz artırımına gideceğini tekrar değerlendiriyorlar” diyen Philip Noca Pte Kıdemli Emtialar Müdürü Avtar Sandu, “Risk primleri ve güvenli liman talebi altına fiyatlarını yukarıda tutsa da, Mart ortasında Fed’in faiz artıracağı beklentisi nedeniyle daha yukarı gitmesi zor görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.(bloomberg)

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum