Altında Fitch kararı fiyatlaması

blog
02.08.2023

Altında Fitch kararı fiyatlaması

 

Altın, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in ABD'nin kredi notunu aşağı yönlü revize etmesinin ardından piyasalarda güvenli liman talebinin artmasıyla değer kazandı.

 

Altın, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in ABD’nin kredi notunu AAA’dan AA+’ya düşürmesinin ardından güvenli limanlara olan talebin artmasıyla yükseldi.

Not indirimi, riskten varlıklara olan ilginin azalmasını tetiklerken bu durum dolardaki artışların etkisiyle yüzde 1,1’lik düşüş yaşayan altının bir miktar destek bulmasını sağladı. Öte yandan Çarşamba günü gerileyen tahvil getirileri de faiz getirisi olmayan değerli metalin yükselmesine destek oldu.

Spot altın ons başına 1.950 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 1.690 TL seviyelerine yakın seyrediyor.

Öte yandan, Salı günü açıklanan veriler ABD’de işçilere yönelik talepte bir miktar gevşeme olduğunu ve potansiyel olarak Fed’in faizleri artırması için üzerindeki baskının hafiflediğini gösteriyor. Piyasaların takip edeceği bir sonraki önemli veri Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam olacak.

ABD’li politika yapıcıların geçtiğimiz hafta beklendiği gibi faizleri artırmasının ardından borçlanma maliyetlerinin zirveye yakın olduğu yönündeki artan iyimserlik üzerine altın son haftalarda ons başına 1.950 dolar seviyesi civarında konsolide oldu.

Swap yatırımcıları, Eylül ayında çeyrek puanlık bir artış konusunda fiyatlamaları kısıyor olsa da bunun ötesindeki faiz patikasına dair görüşler ikiye ayrılmış durumda.

Standart Chartered Değerli Metaller Analisti Suki Cooper geçtiği bir bilgi notunda taktiksel yatırımcıların, Fed’in Temmuz toplantısı öncesinde değerli metallere olan maruziyetini azalttığını, bunun ihtiyatlı bir güvene ve faizlerde zirvenin görüldüğüne dair inancın yeterince güçlü olmadığına işaret ettiğini belirtti. (HT)

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum