Altında gözler Fed tutanaklarında

blog
21.02.2023

Altın, yatırımcıların Fed’in enflasyonu dizginlemek için faizleri ne kadar yükselteceğine dair ipuçlarını beklemesiyle ons başına 1840 dolar civarında yatay seyretti.

Değerli metal ABD’den gelen güçlü istihdam ve enflasyon verilerinin yanı sıra yetkililerin şahin yorumlarının daha fazla sıkılaştırma ihtimalini artırmasının ardından Ekim’den beri aylık bazda ilk kez gerilemeye hazırlanıyor.

Fed’in son toplantısının tutanakları Çarşamba günü yayımlanacak, ardından Cuma günü kişisel harcama verileri açıklanacak.

Australia & New Zealand Banking Group geçtiği bir bilgi notunda, "Yatırımcılar Fed'in bir sonraki hamlesini düşünürken altın sakindi. Bu, Fed yetkililerinden gelen son şahin yorumların ardından gerçekleşti."

Değerli metal Ocak ayında ABD’den gelen verilerin enflasyonun yavaşladığını işaret etmesinin ardından Fed’in faiz artış döngüsüne yakın dönemde son vereceği beklentileriyle yükselişe geçmişti. Yurt içi piyasalarda da gram altın art arda rekorlar kırmıştı.

Ancak Fed yetkilileri piyasanın aksi yönde fiyatlamalarına rağmen enflasyonla mücadelenin sonuna yaklaşılmadığını ve faizlerin uzun süre yüksek kalması gerekeceği uyarısında bulunmuştu.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum