Altında şahin Fed fiyatlaması devam etti

blog
20.02.2023

Altında şahin Fed fiyatlaması devam etti

 

 

Altın, Fed yetkililerinden daha fazla faiz artışı sinyali gelmesiyle geçen haftaki düşüşünü sürdürdü.

Spot altın ons başına 1.838 doların altını test etti. Gram altın ise 1.112 TL seviyesine kadar çekildi.

ABD Merkez Bankası yetkilileri enflasyonu kontrol altına alma görevlerinin tamamlanmaktan oldukça uzak olduğuna işaret ederek yılın bu yarısında daha fazla faiz artışı olacağına dair zemin hazırladı.

Bu durum dolar ve tahvil getirileri için olumlu bir etkiye sahip olacağı değerlendirilirken faiz getirisi olmayan değerli metale olan ilgiyi düşüreceği bekleniyor.

Altın, Kuzey Kore’nin Pazartesi günü balistik olduğu şüphelenilen füze denemesi ve Washington’a uyarı vermesiyle oluşan gerilimler dolayısıyla yaşanan artışa rağmen eski seviyesine geri döndü.

 

Fed cephesinden yeni şahin mesajlar

ABD'de özellikle üretici enflasyonundan gelen son sinyaller enflasyonla mücadele konusunda hâlâ alınması gereken mesafe olduğunu göstermişti.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, son açıklanan verilerin Fed'in şu ana kadar attığı adımları yeterince büyük bir etki göstermediğini işaret ettiğini savunarak şahin bir mesaj verdi.

Bowman, yüksek enflasyonu düşürmek için faizleri artırmak konusunda daha fazla şey yapılması gerektiğini söyledi.

Bowman, "Son gelen veriler bana göre yavaşlayan bir ekonomiye işaret etmiyor. Şu ana kadar gelen veriler bana attığımız adımların bu noktada yeterince etkili olmadığını gösteriyor. Faiz yeterince kısıtlayıcı seviyeye ulaşana kadar faiz artırımlarına devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bowman, faizin henüz olması gereken yere gelmediğini vurguladı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum