Altında sıkılaşma tedirginliği

blog
23.02.2023

Son dönemde zayıf bir performans gösteren altına son darbe Fed tutanaklarından geldi.

Tutanaklarda 50 baz puanlık faiz artışı şimdilik masada görülmezken, sıkılaşmanın bir süre daha devam edeceği mesajı spot piyasada altının 1.824 doların altını test etmesine neden oldu.

Spot altın, yatırımcıların, Fed’in daha fazla faiz artışını fiyatlaması nedeniyle bu ay gerilemişti. Fed'in son toplantı tutanakları, politika yapıcıların enflasyonu yeniden aşağı çekmek için borçlanma maliyetlerinde daha fazla artışın gerekli olacağını öngördüğünü gösterdi.

Altın, Ocak ayında ABD verilerinin enflasyonun soğuduğuna işaret etmesi sonrası piyasada oluşan Fed’in faiz artış döngüsünü yavaşlatacağı beklentisiyle yükselmişti. Bu dönemde yurt içi piyasada gram altın da art arda rekor kırmıştı.

 

Ancak Fed yetkililerin ısrarla enflasyonla mücadelenin sona ermekten uzak olduğu ve faizlerin uzun süre yüksek kalacağına dair uyarıları ve Çarşamba günü yayımlanan Fed tutanaklarının bu görüşü desteklemesi sonrası değerli metal Şubat ayını düşüşle geçirdi.

ABD’nin daha fazla sıkılaştırma yapma olasılığı hem dolar hem de Hazine getirilerinin yükselmesini sağladı.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum