Altında yatay seyir

blog
02.02.2022

Haftanın ilk işlem gününde ons fiyatı 1.790 doların altını test eden altın, Fed yetkililerinin agresif faiz artışı seçeneğini dışlayan açıklamalarının etkisiyle 1.800 dolar civarına tutundu.

Gram altın tarafında da işlemlerin 775 TL etrafında geçtiği görülüyor.

Fed üyeleri tek seferde 50 baz puanlık faiz artışına karşı görüş bildirmeye devam ediyor.

Şimdiye kadar kamuya açık konuşan altı Fed üyesinden hiçbiri mart ayında 50 baz puan artışı desteklemedi.

Aralarından en agresif sıkılaştırma döngüsünü savunan St. Louis Fed Başkanı James Bullard bu yıl 25’er baz puanlık beş faiz artışının kötü olmayabileceğini dile getirirken 50 baz puanlık faiz artışının Fed’e yardım edeceğini düşünmediğini söyledi.

Bu yıl dört faiz artışından yana olduğunu belirten Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, martta 25 baz puanlık faiz artışını destekleyeceğini söyledi. Harker daha sert bir sıkılaşmanın veriye bağlı olacağını vurguladı.

ABD’de enflasyonun 40 yılın zirvesine çıkması sonrası Fed Başkanı Jerome Powell, mart toplantısında faiz artışlarına başlanabileceğini söylemiş, 50 baz puanlık faiz artışı seçeneğini ise masadan kaldırmamıştı.

Fed üyelerinin en son aralık ayında yayımlanan son tahminlerinde 2022 için üç faiz artışı öngörülmüştü. Bu tahminler mart toplantısı ile birlikte güncellenecek. kaynak:bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum