Amazon uydu projesine 120 milyon dolar ayırdı

blog
22.07.2023

Amazon uydu projesine 120 milyon dolar ayırdı

 

Amazon, uzaydan internet projesi için ilk etapta 120 milyon dolar yatırım planlıyor. Şirket, Starlink’e rakip olacak Project Kuiper prototip uydularının ilk partisini 2024’te fırlatmaya hazırlanırken Kuiper Üretim Operasyonları Başkan Yardımcısı Steve Metayer "Florida'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nin başka yerlerinde büyüyen uzay endüstrisini desteklemek için Space Florida ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Amerikan e-ticaret devi Amazon, Kuiper uydu projesi için Florida'da 120 milyon dolarlık bir tesis inşa ediyorŞirket, Starlink rakibi olacak Project Kuiper uydu interneti projesi için sona yaklaştı.

Bu proje, Dünya yörüngesindeki bir uydu ağıyla dünyanın herhangi bir yerinde yüksek hızlı internet erişimini sağlamayı amaçlıyor. Şirket, düşük maliyetli antenlerle iletişim teknolojilerinin hizmet veremediği veya yetersiz kaldığı bölgelere geniş bant hizmeti sunmayı hedefliyor.

Amazon, 2024'te Project Kuiper prototip uydularının ilk partisini fırlatmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklama, yeni tesisin inşaatının halihazırda devam ettiğini yönünde.

Kuiper Üretim Operasyonları Başkan Yardımcısı Steve Metayer yaptığı açıklamada, "Project Kuiper'in tam ölçekli üretim lansmanlarına ve erken müşteri pilotlarına gelecek yıl başlamak için iddialı bir planımız var ve bu yeni tesis, bu zaman çizelgesinde teslim etmemize yardımcı olmada kritik bir rol oynayacakFlorida'da ve Amerika Birleşik Devletleri'nin başka yerlerinde büyüyen uzay endüstrisini desteklemek için Space Florida ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz ve yetenekli operasyonlarımıza ve üretim ekibimize daha fazla yetenek katmayı dört gözle bekliyoruz." dedi.

Amazon, bu yılın sonlarında Kirkland, Washington merkezli tesisinde uydu üretimine başlamayı planlıyor. Florida'daki yeni tesis, bu uyduları ve son kontrolleri tamamlayacak. Amazon, Kuiper ile SpaceX'in Starlink'inden yüksek hızlı internet uydusundan oluşan bir takımyıldızı Dünya yörüngesine sokmayı planlıyor. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum