AMB Başkan Yardımcısı: Euro Bölgesi'nde enflasyon geçici bir süre yükselebilir

blog
13.11.2023

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos Euro Bölgesi'nde enflasyonunun geçici bir süre yükselebileceği uyarısında bulundu.

 

Ekonomistler Euro Bölgesi'ndeki enflasyon görünümü için orta vadede daha iyimser beklentiler açıklarken, yetkililerden uyarılar gelmeye devam ediyor.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, tüketici enflasyonunun geçici bir süre için yeniden yükselebileceği uyarısında bulundu.

Frankfurt Euro Finance Week etkinliğinde konuşan Guindos, Euro Bölgesi ekonomisinin şimdilik durgun kalacağını ancak daha sonra tekrar güçlenmesi gerektiğini, işgücü piyasasının zayıflamaya başladığına dair işaretler olduğunu söyledi.

Guindos, "2022 sonbaharında enerji ve gıda fiyatlarındaki keskin artıştan kaynaklanan baz etkilerinin azalmasıyla önümüzdeki aylarda enflasyonda geçici bir yükselme bekliyoruz. Ancak orta vadede genel dezenflasyonist sürecin devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Euro Bölgesi enflasyonu yüzde 2,9 ile son iki yılın en düşük seviyesinde olmasına rağmen hâlâ AMB'nin yüzde 2'lik hedefinin üzerinde.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum