AMB Başkan Yardımcısı Guindos: Faiz artırımı sorunlu kredileri büyütür

blog
15.05.2023

AMB Başkan Yardımcısı Guindos: Faiz artırımı sorunlu kredileri büyütür

 

 

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, faiz artırımlarında nihai aşamaya gelindiğini belirterek, şu ana kadar göstergeler sağlıklı olmaya devam etseler de yüksek borçlanma maliyetlerinin bankaların varlık kaliteleri üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi.

İtalya'da yayınlanan Il Sole 24 Ore gazetesine konuşan Guindos, "Para politikasını sıkılaştırma patikamızda son düzlüğe girdi. Bu nedenle 25 baz puanlık normal adımlara döndük" dedi.

Faiz artırımlarının bazı borçluların geri ödemelerini yapmakta daha fazla zorlanmalarına yol açabileceğini belirten Guindos, "Şu anda iyileşen kâr marjları sorunlu kredilerden kaynaklanan potansiyel zararları telafi ediyor. Ancak yavaşlayan ekonomi ile faiz artırımlarının bir araya gelmesi bankalar için fonlama maliyetini artırır ve sorunlu kredilerde bir artışı beraberinde getirir" ifadelerini kullandı. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum