AMB Başkanı Lagarde: Yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşacağız

blog
09.10.2023

AMB Başkanı Lagarde: Yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşacağız

 

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşacaklarına güvendiğini söyledi. 

 

La Tribune Dimanche'ye bir röportajda konuşan Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, "Enflasyonu yüzde 2'ye getirmek istiyoruz ve başaracağız" dedi ve enflasyon sarmalının "kesinlikle önlenmesi gerektiğini" ekledi.

AMB geçen ay borçlanma maliyetlerini art arda 10'uncu kez artırarak mevduat faizini yüzde 4'e rekor seviyeye çıkardı. Politika yapıcıların çoğu bu seviyenin bir süre daha korunmasının enflasyonun hedefe geri getirilmesi için yeterli olması gerektiğini belirtirken, daha şahin yetkililer daha fazla artışın gerekebileceğini belirtiyor.

Kurumunun en son politika duruşunu tekrarlayarak, "AMB'nin temel faiz oranları, yeterince uzun bir süre sürdürüldüğü takdirde enflasyonun hedefimize mümkün olan en kısa sürede getirilmesine kararlı bir şekilde katkıda bulunacak seviyelere ulaştı" dedi.

Demecinde Avrupa'nın doğal gaz rezervlerinin durumu konusunda da Lagarde, "Eylül itibariyle Avrupa'nın gaz rezervlerinin yüzde 90'ından fazlası doldu, bu da kışı çok daha güvenle karşılamamızı sağlıyor" diye konuştu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum