AMB/De Cos: Mart ayındaki projeksiyonlar faiz indirimi için çok önemli

blog
12.02.2024

AMB Yönetim Konseyi Üyesi Pablo Hernandez de Cos'a göre, Avrupa Merkez Bankası'nın Mart ayında açıklayacağı yeni enflasyon ve ekonomik büyüme görünümü, faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağına karar vermesinde çok önemli olacak.

 

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Pablo Hernandez de Cos'a göre, Avrupa Merkez Bankası'nın Mart ayında açıklanacak yeni enflasyon ve ekonomik büyüme görünümü, faiz oranlarının ne zaman düşürülmeye başlanacağına karar verilmesinde çok önemli olacak.

İspanya Merkez Bankası Başkanı de Cos, Politis'e verdiği mülakatta, "Projeksiyonlar, öncelikle ilgili riskleri dikkate alarak yüzde 2'lik orta vadeli hedefimize ulaşılacağından yeterince emin olup olmadığımızı, ikinci olarak da simetrik hedefimize ulaşmayla uyumlu oran yolunu değerlendirmenin anahtarı olacak" dedi.

AMB yetkilileri para politikasında ilk gevşeme için yaz aylarını bekliyor gibi görünüyor. Baş Ekonomist Philip Lane Perşembe günü yaptığı açıklamada, Mart ayı tahminlerinin "orta vadeli enflasyon görünümüne ilişkin kapsamlı bir güncelleme fırsatı" sağlayacağını söyledi.

"Son çeyreklerde tahmin hataları çok küçük ve hatta negatif oldu, bu da enflasyon rakamlarının tahminlerin bir miktar altında kaldığı anlamına geliyor" değerlendirmesini yapan De Cos, 20 ülke ekonomisindeki dezenflasyonun oldukça ilerlemiş olduğunu ve önümüzdeki çeyreklerde de devam edeceğini düşünüyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum