AMB/Escriva: Enflasyonun tahminlerden sapacağına dair bir işaret yok

blog
22.10.2024

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi ve İspanya MB Başkanı Jose Luis Escriva, Euro Bölgesi'nde enflasyonun Avrupa Merkez Bankası'nın daha fazla faiz indirimine ilişkin ana senaryosunu değiştirecek kadar aşağı ya da yukarı hareket edeceğine dair yeterli gösterge olmadığını söyledi.

 

İspanyol Expansion gazetesine konuşan Escriva, Euro Bölgesi'nde enflasyonun şu anki projeksiyonlardan sapacağına dair yeterli gösterge olmadığını söyledi.

Escriva, “Şu anda veriler, enflasyon hedefine Eylül makroekonomik projeksiyonlarında öngörülen patikaya paralel olarak yaklaştığımızı gösteriyor” dedi.

Escriva, bankanın 5 gün önceki faiz kararının ardından yapılan projeksiyonlarda yer alan risk dengesinin, enflasyonun “beklenenden biraz daha yüksek ve tam tersi” olmasını öngördüğünü vurguladı.

Ancak, henüz enflasyonun AMB'nin mevcut öngörüsünden daha fazla dalgalanmasına neden olabilecek ek risklere dair işaret olmadığını belirten Escriva, Aralık ayında faiz oranlarının tekrar düşürülüp düşürülmeyeceğine dair ise “her şey o zaman değerlendirilip karar verilecek” diyerek verilere bağlı bir tutum sergilemenin önemini vurguladı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum