AMB/Knot: Faizin düşürebilmesi için ücretler konusuna bakılmalı

blog
29.01.2024

Avrupa Merkez Bankası Yetkilisi Klaas Knot'a göre, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürebilmesi için ücretler konusunda kesinliğe sahip olması gerekiyor.

 

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Klaas Knot'a göre, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürebilmesi için ücretler konusunda kesinliğe sahip olması gerekiyor.

Knot Hollanda devlet yayın kuruluşu NPO1'e verdiği röportajda enflasyonun AMB'nin 2025'teki yüzde 2 hedefine geri getirilmesine yönelik "güvenilir bir görünüm" olduğunu söyledi.

Daha şahin faiz belirleyiciler arasında yer alan Knot, "Yapbozun eksik olan tek parçası, ücret artışının daha yavaş enflasyona uyum sağlayacağına dair mutlak inanç. Yapbozun bu parçası yerine oturduğunda faiz oranlarını biraz düşürebileceğiz” dedi.

Knot, "Sürdürülebilir fiyat istikrarına ancak ücretlerdeki artış yüzde 2,5 civarına geri dönerse sahip olabiliriz. Avrupa'daki son ücret artışı yüzde 5 seviyesinde. Bu yörünge bir günden diğerine gerçekleşmeyecektir" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum