AMB/Lagarde: Enflasyon, ücret sarmalı görmüyoruz

blog
22.02.2023

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde enflasyondaki hızlı yükselişin aşındırdığı satın alma gücünün geri kazanılması için ücretlerin büyümesinin normal olduğunu belirtirek, Euro Bölgesi'nde bir ücret-fiyat sarmalı olmadığını savundu.

ECB'nin ücretlerde büyümeyi "çok, çok yakından" izlemekte olduğunu ifade eden Lagarde, ücretlerin enflasyonu yakalamak için artmasının oldukça normal bir süreç olduğunu vurguladı.

Lagarde, "Bu noktada, Euro Bölgesi'nin tamamı için, enflasyon, ücret, enflasyon, ücret sarmalı görmüyoruz. Eğer buna tanık olsaydık durum çok zor olurdu" dedi.

Enflasyon Ocak'ta aylık binde 4 azalmıştı

Euro Bölgesi’nde tüketici fiyat endeksi (TÜFE), Ocak’ta yıllık yüzde 8,5 arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini yüzde 8,9 gerçekleşmesi yönündeydi. Diğer taraftan, Euro Bölgesi’nde tüketici fiyatları Ocak ayında aylık olarak 0,4 azaldı.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum