AMB/Schnabel: Enflasyonda zafer ilan etmekten hâla çok uzaktayız

blog
18.02.2023

Avrupa Merkez Bankası'nın üst düzey yetkililerinden Isabel Schnabel "Yatırımcılar enflasyonun kalıcılığını ve kontrol altına almak için gereken müdahalelerin etkisini hafife alma riskiyle karşı karşıya" dedi.

Fiyat baskıları ve hızlı ücret artışlarına değinen Schnabel, “Zafer ilan etmekten hâla çok uzaktayız” ifadelerini kullandı.

Ekonominin faiz artışlarına tepkisinin önceki dönemlere göre daha zayıf olabileceğini belirten Schnabel "Bunun gerçekleşmesi durumunda daha güçlü hareket etmemiz gerekebilir” dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’de yaptığı açıklamada bankanın faiz artırımlarına devam edeceğini söylemişti.

Schnabel, bankanın sıkılaşmayı yüzde 3,5 faiz oranına ulaşınca durdurması beklentilerine ilişkin soruya ise bunun çok iyimser bir yaklaşım olabileceği cevabını verdi.

Piyasalarda enflasyonun çok hızlı bir şekilde yüzde 2’ye ineceğinin fiyatlandığını belirten Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, “Enflasyonun piyasa fiyatlamalarından daha kalıcı olma riski var. Eldeki verilere bakıldığında Mart ayında 50 baz puanlık faiz artışının makul olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum