AMB Üyesi Nagel'den faiz yorumu

blog
01.11.2023

AMB Üyesi Nagel'den faiz yorumu

 

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel'e göre Avrupa Merkez Bankası'nın borçlanma maliyetlerini bir süre yüksek tutması gerekecek.

 

Alman Merkez Bankası Başkanı Joachim Nagel Salı günü Berlin'de yaptığı konuşmada, "Sıkı para politikamız işe yarıyor, ancak çok çabuk pes etmemeliyiz. Daha ziyade, kilit faiz oranlarının yeterince uzun bir süre yeterince yüksek bir seviyede kalması gerekecek" dedi.

Nagel, "Faiz oranlarının halihazırda zirveye ulaşıp ulaşmadığını söylemek henüz mümkün değil: Kesinlikle verilere bağlı kalıyoruz. Para politikası duruşumuz enflasyonun yüzde 2'ye dönmesini sağlamalı. Enflasyonun inatçı olduğu ortaya çıktı ve henüz yenilgiye uğratılmadı” dedi.

Başkan Christine Lagarde, şu anda başka bir artışa gerek olmadığını ve piyasalar ile ekonomistlerin borçlanma maliyetlerinin 2024 yılına kadar bu seviyede kalmasını beklediklerini belirtti.

İspanya'daki ayrı bir etkinlikte konuşan AMB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, mevcut yüzde 4'lük mevduat oranının enflasyonun hedefe geri dönmesine yardımcı olacağını söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum