AMB üyesi Villeroy'dan faiz mesajı

blog
21.11.2023

Villeroy, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını muhtemelen birkaç çeyrek boyunca yüzde 4'te tutacağını söyledi.

 

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Francois Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası'nın muhtemelen birkaç çeyrek boyunca faiz oranlarını yüzde 4'te tutacağını ve Kovid tahvil alım portföyünü planlanandan daha erken kapatabileceğini söyleyerek, enflasyonla mücadelede aceleci gevşeme beklentilerine karşı geri adım attı.

Fransız merkez bankacısı, euro bölgesindeki enflasyonu düşürme eğiliminin "sağlam" ve beklenenden "biraz daha hızlı" olmasına rağmen yatırımcıların faiz artışlarının ne zaman duracağını sormaktan merkez bankasının ne zaman faiz indireceğini sormaya çok hızlı geçiş yaptığını söyledi.

Londra'daki Profesyonel Ekonomistler Derneği'nde yaptığı bir konuşmada, "Dağlık bir ortamda yalnızca zirveler ve inişler yoktur; yüksekliğin etkilerini deneyimleyebileceğiniz ve manzaranın tadını çıkarabileceğiniz yaylalar da vardır. Muhtemelen en azından önümüzdeki birkaç toplantıda ve önümüzdeki birkaç çeyrekte bunu yapacağız" dedi.

Villeroy ayrıca AMB'nın, başlangıçta Kovid salgını sırasında enflasyonu artırmak için tasarlanan 1,7 trilyon Euro'luk (1,8 trilyon dolar) PEPP tahvil portföyünden yeniden yatırımları "muhtemelen 2024 sonundan önce" durdurabileceğini söyledi. Kurumun mevcut yönlendirmesi, en azından bu yılın sonuna kadar yeniden yatırım yapmaya devam edilmesi yönünde.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum