AMB yetkilisi Holzmann'dan faiz artışı mesajı

blog
19.03.2022

Avrupa Merkez Bankası (AMB) son toplantısında beklenenden daha şahin bir duruş ortaya koyarken, son günlerde banka yetkililerinden gelen mesajların da şahin tonlu olduğu görülüyor.

AMB Yönetim Konseyi Üyesi Klaas Knot'un ardından Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann da faiz artışı yönünde mesajlar verdi.

Avusturya Krone gazetesine konuşan Holzmann, bankanın varlık alım programını sonlandırmadan önce faiz artışına giderek enflasyonla mücadele konusunda daha net bir mesaj verebileceğini söyledi.

Holzmann, AMB'nin son kararını desteklerken, varlık alım programının toplumun anlaması için zor bir sistem olduğunu, faiz artışının herkesin anlayabileceği daha net bir sinyal olabileceğini belirtti.

 

AMB beklenenden daha şahin mesajlar vermişti

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Klaas Knot, bankanın varlık alımlarının azaltma planının Temmuz’da sonlandırılması gerektiğini, ardından yılın son çeyreğinde faiz artış ihtimalini gerçekçi bulduğunu söylemişti.

Euro Bölgesi’nde enflasyonun yüzde 5,9 ile rekor kırmasının ardından AMB geçen haftaki toplantıda varlık alım programının daha hızlı küçültüleceğini duyurmuş, varlık alım programının büyüklüğünü Haziran’da 20 milyar euroya düşürme kararı almıştı.

Aynı zamanda Hollanda Merkez Bankası’nın Başkanı olan Knot enflasyonun en büyük endişe kaynağı olduğunu ve AMB’nin ilk iş olarak varlık alımını Temmuz’da 10 milyar euroya düşürmesi gerektiğini ifade etmişti.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum